Verbluft, verdrietig, boos of geamuseerd? Zeg het via Facebook

Er is veel over gepalaverd, maar eindelijk is het zover: naast "vind ik leuk" kunnen gebruikers van Facebook voortaan met verschillende andere emoties op posts reageren. Concreet gaat het om de gevoelens "geweldig", "grappig", "verbluft", "verdrietig" en "boos".

Gebruikers van Facebook hebben het vast al gemerkt: sinds vandaag heeft de iconische "vind ik leuk"-duim een reeks handlangers. Daarmee geeft de sociaalnetwerksite toe aan de verzuchtingen van velen die al lang aangeven dat ze met meer dan één emotie op berichten en posts willen reageren.

Naast "vind ik leuk" zijn voortaan ook de opties "geweldig", "grappig", "verbluft", "verdrietig" en "boos" voorradig. "We hebben naar de mensen geluisterd en beseffen dat meer manieren nodig zijn om makkelijk en snel te reageren op iets in je nieuwslijn", zegt productmanager Sammi Krug in een persmededeling. "Daarom lanceren we "reacties", in het verlengde van de "vind ik leuk"-duim."

Naar eigen zeggen heeft Facebook de nieuwe opties meer dan een jaar onderzocht via zogenoemde focusgroepen en vragenlijsten. Zo kon de sociaalnetwerksite achterhalen welke emoties mensen willen kunnen uiten naast de "vind ik leuk"-duim.