600.000 snoeprepen teruggeroepen in België en Luxemburg

Mars Belgium schat dat het om en bij de 600.000 chocoladerepen uit de Belgische en Luxemburgse markt zal terugroepen. "Van de reeds teruggehaalde repen blijkt dat tussen de 50 en 70 procent niet eens valt onder de betreffende houdbaarheidsdata en dus eigenlijk goed is voor consumptie", zegt Kathy Heungens van Mars Belgium.

Dinsdag kondigde Mars aan dat het uit voorzorg repen van Snickers, Mars, Milky Way mini en Celebrations terugroept in 56 landen. Dat gebeurde nadat een consument in Duitsland een stukje plastic van een halve centimeter had ontdekt in een product afkomstig uit een fabriek in Nederland. Die draait ondertussen weer op volle toeren. De leveringen aan de verschillende landen zijn ook opnieuw opgestart.

De teruggenomen chocoladerepen worden allemaal definitief uit de voedselketen verwijderd.