"Geen chaos" op Brusselse wegen door gesloten tunnels

De ochtendspits in Brussel is "zonder chaos" verlopen, ondanks de gesloten Montgomery- en Stefaniatunnel. "Volgens de eerste informatie waren er geen uitzonderlijke storingen in vergelijking met een normale ochtendspits", zegt Camille Thiry van Brussel Mobiliteit.

Momenteel bestuderen ingenieurs hoe ze het probleem met de verschoven dekplaat kunnen oplossen. Een van de geopperde oplossingen is om de dekplaat naar beneden te halen om zo het plafond te herstellen, zegt Thiry.

"De verkeerssituatie aan de Stefaniatunnel is onder controle. Aan de kant van het Louizaplein is er druk verkeer maar er is geen sprake van opstoppingen. De situatie hier kreeg aan het begin van de week nog een positieve evaluatie", klinkt het.

Verkeerslichten boven Montgomery worden aangepast

Vanmorgen zaten vertegenwoordigers van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en de drie betrokken gemeentes (Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek) samen met Brussel Mobiliteit en de lokale politie om de circulatieproblematiek aan de gesloten Montgomerytunnel te bespreken.

De grote rotonde op het Montgomeryplein en de verkeerslichten boven de tunnel spelen een belangrijke rol in de bovengrondse circulatie. "We gaan een oplossing zoeken voor de rotonde en we zullen de verkeerslichten aanpassen. Binnen twee weken zullen we bekijken of deze maatregel een gunstig effect heeft", zegt Inge Paemen na afloop van het onderhoud.