AB InBev: "Te vroeg om over hoofdkwartier te praten"

Hoewel de fusieoperatie met SABMiller lopende is, wil bierbrouwer AB InBev niets kwijt over de locatie van het toekomstige hoofdkwartier van het fusiebedrijf. De maatschappelijke zetel blijft in België, herhaalde CEO Carlos Brito vandaag bij de voorstelling van de jaarcijfers. Over een mogelijke verhuis naar Londen, zoals soms geopperd wordt, "is het te vroeg om over te praten".

Eind vorig jaar kondigde AB InBev de overname van SABMiller aan, wat meteen de vraag deed rijzen waar het hoofdkwartier, momenteel in Leuven, zal zijn. AB InBev meldde toen enkel dat de maatschappelijke zetel in België blijft. Bij de voorstelling van de cijfers kreeg de Braziliaanse topman dan ook de vraag waar het hoofdkwartier van fusiebedrijf zal zijn.

"België is voor ons een zeer belangrijke markt", stak Brito van wal. De roots van het bedrijf liggen hier, Belgische bieren worden wereldwijd verkocht en de maatschappelijke zetel blijft hier, klonk het. Maar wat dan met een verhuis? "Het is te vroeg om hierover te praten. We zullen over het hoofdkwartier praten wanneer de tijd er rijp voor is. Nu focussen we op de integratie en de planning en op de nodige toestemmingen van de regelgevende autoriteiten. Daarna zullen we over het hoofdkwartier praten. Maar ik herhaal, België blijft een heel belangrijke markt."

Daarbij wees Brito nog op de recente investeringen. Zo werd maandag nog in aanwezigheid van de koning gestart met de bouw van een nieuwe brouwzaal in Leuven.