ACV voert actie bij Accent Jobs in Luik

Het ACV heeft deze voormiddag een "symbolische en visuele" actie gevoerd voor de zetel van uitzendkantoor Accent Jobs in Luik. De vakbond wil de werknemers bewustmaken van de meerwaarde van sociaal overleg, nadat Accent Jobs zijn werknemers een smartphone en een verlofdag had beloofd als ze zich niet kandidaat zouden stellen bij de sociale verkiezingen.
Archieffoto

De zowat 20 vakbondsmilitanten waren gewapend met pamfletten en chocolade in de vorm van een smartphone. "Vreemd genoeg was de zetel van Accent Jobs deze donderdag gesloten", zegt Raymond Vrijdaghs van ACV Luik-Verviers. "Ze zijn bang van ons of ze hebben iets te verbergen. Het is niet de eerste keer dat de onderneming de sociale verkiezingen tracht te omzeilen." Ook een andere Luikse vestiging van het bedrijf was "uitzonderlijk gesloten".

Het ACV wil zijn medewerkers aanmoedigen om zich verkiesbaar te stellen bij de sociale verkiezingen. De vakbond zegt ook dat ze meer te bieden heeft dan de directie van Accent Jobs en belooft "alles in het werk te stellen om de koopkracht te verbeteren, het welzijn op het werk te bevorderen en twee extra verlofdagen te verkrijgen".

Het ACV zegt Accent Jobs in de gaten te blijven houden, zeker en vast als er niemand zich kandidaat stelt bij de sociale verkiezingen van mei.