Belgen steeds assertiever over privacykwesties

Particulieren en organisaties zijn zich steeds meer bewust van het feit dat hun gegevens verzameld worden. Dat vertaalt zich ook in cijfers: de Privacycommissie kreeg vorig jaar bijna 4.200 vragen en klachten binnen, dat is bijna de helft meer dan vijf jaar geleden.
RU

Die vaststelling is meteen een belangrijke waarschuwing voor bedrijven. Bijna elk bedrijf verzamelt namelijk op een of andere manier gegevens van hun klanten.

"We zien een toenemende assertiviteit ten aanzien van privacykwesties. Door toedoen van nieuwe Europese wetgeving krijgt de Privacycommissie ook meer slagkracht en kan ze hoge boetes opleggen", zegt Matthias Marck van handelsinformatiekantoor Graydon.

"Bedrijven moeten daarom het privacybeleid bovenaan de agenda zetten om boetes of imagoschade te voorkomen", luidt het.