Calexico komt op vrijdag 8 juli naar Cactus Festival

Cactus Festival in Brugge schrijft de Amerikaanse band Calexico bij op de affiche van de 35e editie. De organisatie heeft nog vier namen prijsgegeven: The Cinematic Orchestra, Laura Mvula, Chronixx en het Belgische Flying Horseman. Het festival vindt dit jaar plaats van 8 tot 10 juli in het Minnewaterpark in Brugge.

De opvallendste naam is het Amerikaanse Calexico, dat voor een exclusief optreden naar België komt. Met Calexico heeft Cactus een band beet die de lijnen aftast van country en western, gemixt met een feestelijke mariachitoets. Zij spelen op vrijdag 8 juli in het Minnewaterpark.

De Britse zangeres Laura Mvula komt zaterdag. Dan staat ook Flying Horseman op het programma. Opvallend, Flying Horseman is pas de tweede Belgische naam op de affiche van het festival. Op de slotdag staan nog het Britse The Cinematic Orchestra en het Jamaicaanse Chronixx geprogrammeerd.

Eerder kondigde Cactus al zijn hoofdacts aan. Dat zijn Damien Rice, Wilco, en het Franse Air, dat het festival afsluit op 10 juli. De voorverkoop voor deze 35e editie is inmiddels gestart.