Filmregisseur François Dupeyron (65) overleden

De Franse filmregisseur en auteur François Dupeyron is overleden. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van zijn familie. Hij werd 65.

Dupeyron werd in 1950 geboren in Tartas in het zuidwesten van Frankrijk. In 1988 maakte hij zijn regiedebuut met de film "Drôle d'endroit pour une rencontre". Met vertolkingen van filmsterren als Catherine Deneuve en Gérard Depardieu sleepte de tragikomedie meteen vier Césarnominaties in de wacht.

Tot Dupeyrons bekendste langspeelfilms behoren naast "Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran" uit 2003 ook "La chambre des officiers" (2001). Voor dit oorlogsdrama werd hij in 2002 met de César in voor beste film en beste regisseur genomineerd.

Dupeyron overleed vandaag aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij was 65.