Messi vervult droom van Afghaans jongetje

De Afghaanse jongen Murtaza Ahmadi heeft een shirt gekregen van zijn grote idool Lionel Messi. Een tijd geleden gingen de foto's van Murtaza gehuld in een plastic zak lijkend op het nationale shirt van de Argentijnse voetbalspeler de wereld rond. Een echt shirt kon de vader van het jongetje, een arme boer, niet betalen.

Ook Messi kreeg de foto's van het jongetje onder ogen. Hij wilde graag iets terugdoen voor de jongen. En dat is nu gebeurd: het jongetje kreeg een gesigneerd voetbalshirt toegestuurd. Unicef, de organisatie waarvan Messi ambassadeur is, hielp om het shirt tot bij het jongetje te brengen.

"Ik hou van Messi en mijn shirt zegt dat Messi van mij houdt", zou het jongetje hebben gezegd. Messi zou ook nog wat extra shirtjes hebben gestuurd, aldus de BBC. Al zullen die wellicht worden verdeeld onder de familieleden van Murtaza.

Of er ook een ontmoeting komt tussen de jongen en zijn idool, is nog niet duidelijk. Eerder hadden de Afghaanse voetbalfederatie en de Spaanse ambassade in Kaboel gezegd alles in het werk te stellen om die ontmoeting te regelen.

De jongen heeft nu een echt voetbalshirt van zijn idool

Een echt shirt kon de vader van de jongen niet betalen