NMBS start met wifi-proefproject op de trein

De NMBS rust twee rijtuigen op de lijn Oostende-Eupen uit met wifi. Het proefproject start vandaag en duurt tot eind mei. Klanten zullen de nieuwe dienst gratis kunnen uittesten.

Het gaat om twee eersteklasrijtuigen op twee treinen op de hoofdlijn Oostende-Eupen. Tijdens de spitsuren wordt de nieuwe dienst voorbehouden aan wie in die rijtuigen reist, maar tijdens de daluren (tussen 9 en 16 uur) zal je met een tweedeklasticket ook toegang krijgen. Tijdens de testfase is de nieuwe dienst gratis.

De testrijtuigen zijn te herkennen aan de stickers op de vensters. Je kan je smartphone, tablet of pc gebruiken door die te verbinden met het netwerk "B-Train Guest". Het downloadvolume is beperkt tot 200 megabytes per dag of 300 megabyte per reis, afhankelijk van het testrijtuig. Je bevindingen kan je kwijt op wifi@b-rail.be.

Tijdens het proefproject zal ook anoniem gepeild worden naar de tevredenheid bij de gebruikers.

Als de resultaten van de testfase goed zijn, volgt er een haalbaarheidstudie, en pas dan bekijkt de NMBS of wifi op de trein voor iedereen mogelijk is. Een datum hiervoor is nog niet bekend.