Rembrandt en Van Doesburg schitteren deze lente in Bozar

Nederland boven deze lente in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel met twee tentoonstellingen gewijd aan de etsen van Rembrandt Van Rijn en aan het avant-gardistische werk van Theo van Doesburg. De Nederlandse cultuurintendant in Brussel Marjo Van Scaik en Bozar-directeur Paul Dujardin hebben de exposities officieel voorgesteld.

De expositie van Van Doesburg neemt de bezoeker op sleeptouw langs de wereld van het modernisme van vlak na WO I, van het dadaïsme via Bauhaus en De Stijl tot de abstracte filmkunst en de Art Concret. "Theo Van Doesburg. Een nieuwe kijk op leven, kunst en technologie" heet de tentoonstelling die loopt van 26 februari tot en met 29 mei 2016. De tentoonstelling met werk van Rembrandt kreeg de naam "Rembrandt in zwart-wit" en loopt eveneens van 26 februari tot en met 29 mei.