Trein in Ruisbroek wellicht beschoten met luchtdrukwapen

De trein die gisteravond in het station van Ruisbroek geraakt werd door projectielen, is vermoedelijk beschoten met een luchtdrukwapen en niet met een vuurwapen. Dat is alvast de voorlopige conclusie van de ballistisch deskundige van het parket Halle-Vilvoorde. "Aangezien er geen projectielen gevonden zijn, kan hij dit echter niet met zekerheid bevestigen", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. Van de dader is voorlopig nog geen spoor.

Het incident gebeurde rond 18.55 uur toen de trein, die reed tussen Leuven en 's Gravenbrakel, zich in het station van Ruisbroek bevond. Op het perron van het station van Ruisbroek werden projectielen afgevuurd op de trein.

"Er waren vier inslagen, zoals reeds door de politie vastgesteld", meldt het parket. "Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor de reizigers, want de projectielen hebben de wanden of het glas niet kunnen doorboren. Wel is er een inslag geweest op ooghoogte aan het raam, wat ertoe leidde dat de passagier die net aan dat raam zat na de feiten in shock verkeerde."