VRT lanceert "springplank" voor jong en creatief talent

De VRT lanceert een nieuw onlineplatform waar jonge en creatieve Vlamingen zichzelf kunnen voorstellen. Het heet "OpenVRT" en moet een digitale ontmoetingsplaats worden voor (media)talent en zij die daarop een beroep willen doen.

Ben je fotograaf, developer, regisseur, redacteur, grafisch ontwerper, content creator, radio-dj of nog een ander mediatalent? Dan kun je voortaan terecht op OpenVRT, het nieuwe onlineplatform dat de openbare omroep vanavond lanceert.

Concreet kan iedereen die dat wil zichzelf en haar of zijn talenten voorstellen door een profiel op het platform aan te maken. Omgekeerd kan iedereen die op zoek is naar één of ander mediatalent het platform afschuimen op zoek naar een geschikte kandidaat. Op die manier moet OpenVRT een "springplank" worden voor jong en creatief talent in Vlaanderen.