3 Beerschot-aanhangers aangehouden voor aanval op Antwerp-café

In Antwerpen zijn drie mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij een aanval op het supporterscafé Great Old van voetbalclub Royal Antwerp FC op vrijdag 12 februari. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Een vierde verdachte werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De aangehouden mannen, aanhangers van Beerschot-Wilrijk, worden verdacht van vernieling van roerende goederen met geweld in bende en opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid. Nog twee andere verdachten die intussen geïdentificeerd konden worden, moeten nog bij de politie uitgenodigd worden voor verhoor.

Een zestal Beerschot-fans trok die vrijdagavond naar het Antwerp-café terwijl op dat moment de wedstrijd Antwerp-Seraing bezig was. Ze sloegen de boel kort en klein en verwondden een tweetal Antwerp-supporters.

De spanning tussen aanhangers van beide clubs is al enkele weken te snijden, na onder meer een schermutseling in Berchem waarbij een Antwerp-fan zwaar gekwetst raakte aan de rug.