4 Vlaamse tv-programma's gaan internationaal

De VRT-programma's "Beroepen zonder grenzen", "Tournée générale" en "Viva Victoria" krijgen binnenkort internationale versies. Productiehuis Sputnik Media, de maker en bedenker van de programma's, heeft de formats verkocht aan het Britse ITV Studios Global Entertainment. Dat meldt De Morgen en is bevestigd aan onze redactie.
© VRT
"Beroepen zonder grenzen"

Het gebeurt niet vaak dat een relatief klein productiehuis zo'n deal sluit. "Dat betekent dat onze programma's, die we voor Eén en Canvas hebben gemaakt, in een catalogus terechtkomen tussen titels als "Thunderbirds",  "Hercule Poirot" en "Downton Abbey", om er maar enkele te noemen", zegt Rutger Beckers.

Het vierde format dat Sputnik verkocht heeft, is "Alors on danse", een programma waarin Ish Ait Hamou twee teams van werknemers in bedrijven laat dansen. Dat programma zal pas later dit jaar op Eén te zien zijn.