"Geen alcohol of drugs in bloed chauffeur Viola Beach"

In het bloed van de bestuurder van de wagen waarin de Britse band Viola Beach verongelukte, zat geen alcohol of drugs. Dat blijkt uit onderzoek van de Zweedse politie. De Britse band verongelukte twee weken geleden toen hun auto van een brug reed die geopend was.

De politie wil op dit moment niet bekendmaken wie de auto bestuurde. De komende weken wordt het onderzoek voortgezet.

Het ongeval vond plaats op de E4-autosnelweg bij Stockholm. De groepsleden reden met hun auto van een brug over het Södertälje-kanaal die geopend was om een een schip te laten voorbijvaren. Ze stortten 25 meter de diepte in. Alle 5 inzittenden kwamen om het leven.

Dat het niet mogelijk was om over de brug te rijden was aangegeven door twee slagbomen met flitslichten en waarschuwingsborden. Andere auto's stonden te wachten voor de slagbomen. Hoe het komt dat de auto met de Britten dan toch de brug opreed, is nog steeds niet duidelijk.

De slachtoffers zijn tussen 19 en 35 jaar oud. Viola Beach was in Zweden voor een optreden op het Where’s the Music?-festival in Norrköping. De band was nog niet lang actief. Pas vorig jaar hadden ze hun eerste single, "Swings & waterslides", uitgebracht.