"Het voelde als een sensatie"

Het was een van die meest gesmaakte tv-ideeën van de afgelopen weken: de "kiss cam" tijdens de uitreiking van de Bafta Awards. Celebrities die plots in beeld kwamen, omgord door een mega-hart, van wie verondersteld wordt dat ze elkaar kussen. Zo’n moment mocht dame Maggie Smith, de 81-jarige actrice bekend van onder meer "Downton abbey", ervaren met niemand minder dan Leonardo DiCaprio. "Het voelde sensationeel", reageerde ze enkele dagen geleden op radiozender NPR.

En dus waren reacties van "een oude schuur die in brand staat" nooit ver weg. Smith reageerde volgens NPR alvast "frivool" op de vraag hoe ze de kus ervaren had: "Ja, dat heeft hij werkelijk gedaan. Het voelde sensationeel aan bij mij. Een échte sensatie."

"Hij is zo’n goed acteur. Ik ben al een fan van hem sinds "What’s eating Gilbert Grape". Hij was toen al zo voortreffelijk, terwijl hij nog zo jong was. Hij was echt wel jong toen, niet?"

"Toen ik hem opmerkte tijdens de Bafta’s, dacht ik: "My goodness, daar zit Leonardo DiCaprio. Wat moet die niet allemaal meegemaakt hebben tijdens de opnames van "The revenant"?""

lees ook