"Mijn oma geniet nog het meest van de aandacht"

U heeft hem zeker zien passeren de afgelopen dagen: een foto van een soldaat die begin jaren 50 naar Korea gestuurd werd, als een "all american boy" de witte tanden bloot lachend. Het internet reageerde massaal op deze "babe" en "hunk" en vroeg zich of “of een tijdmachine hen terug naar toen kon brengen”. Intussen bleek de nu 86-jarige Thomas Schwendeman vooral verbaasd.

Het was zijn kleinzoon Derek uit Delaware, VS, die de foto op het internet geplaatst had. Op Buzzfeed en People gaf hij meer uitleg na de internetcommotie: "Al die aandacht nu voor de foto vindt mijn opa best opwindend. Hij is verrast, zegt mijn oma, maar in het geniep geniet hij er wel van. Al is het mijn oma zelf, vermoed ik, die er de grootse kick van krijgt."

"Hij is nu al 67 jaar gelukkig getrouwd. Al zei mijn oma me ooit dat hij alle kansen had om te kiezen. Dat vrouwen alle moeite deden om hem voor zich te winnen. Maar dat zij de eerste was die daarin lukte. Ze zijn daarom ook vrij jong getrouwd." Het koppel kreeg 3 kinderen en heeft 6 kleinkinderen.

"Oma heeft hem nog gevraagd of hij zijn leven anders zou geleefd hebben, mocht hij geweten hebben dat hij er zo goed uitzag voor de vrouwen. Maar hij antwoordde van niet. Zo is hij dan ook niet."

lees ook