"Rocky"-acteur Tony Burton (78) overleden

De Amerikaanse acteur Tony Burton is op 78-jarige leeftijd overleden. Burton heeft rollen gespeeld in de eerste zes "Rocky"-films met Sylvester Stallone en was ook te zien in "The shining" en "Twin Peaks".

De Amerikaanse acteur Tony Burton is op 78-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is niet bekend, maar de acteur werd het voorbije jaar verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis met gezondheidsproblemen.

Burton is vooral bekend van zijn vertolking van bokstrainer Tony Duke Evers in de "Rocky"-franchise van Sylvester Stallone. Hij was te zien in de eerste zes films over de bokser Rocky Balboa. Stallone bood hem ook een rol in de meest recente film in de reeks, "Creed". Maar Burton moest om gezondheidsredenen afhaken.

Tony Burton was enkele jaren een professionele bokser in de jaren 50, maar besliste algauw om acteur te worden. Hij kreeg rollen in bekende films als "The shining", "Stir crazy" en "Hack!". Hij was ook te zien in de televisieseries "The A-Team", "NYPD blue", "Kojak" en "Twin Peaks".

Meest gelezen