"Zag je dat dode lichaam ook met de ogen knipperen?"

Midden deze week zond BBC een nieuwe aflevering uit van de dramaserie “Happy valley”, waarin het levenloze lichaam van Vicky Fleming, na een brutale moord en even brutale verkrachting, voor verder onderzoek aan het autopsieteam overgeleverd werd. Maar dat onderzoek liep niet zoals verwacht, althans niet voor de kijker. Want die zag plots Vicky met de ogen knipperen. En als dood lichaam kan dat tellen. BBC was de afgelopen dagen dan ook kop van Jut op sociale media en nieuwswebsites.

Het was actrice Amelia Bullmore die de blunder op haar cv mag schrijven. Maar het was BBC dat "met het schaamrood op de kaken" de opmerkingen moest incasseren, aldus Daily Mail, opmerkingen als "She’s alive!!", "Hoe doen ze dat, doden doen knipperen?" en "Van een blooper gesproken".

"Serie wordt met de grond gelijk gemaakt wanneer kijkers een megablooper opmerken", aldus Mirror, "en dit is dan niet eens het enige probleem dat deze serie heeft." The Sun sprak dan weer over "een mokerslag" voor de serie en noemde de blunder "een enorme fout". Metro prees de opmerkzaamheid van de kijkers, "terwijl de pathologen gewoon met hun werk verder gingen."

Oordeelt u zelf:

lees ook