Antwerpse ziekenhuisbaas bestuurder bij BNP Paribas Fortis

Wouter De Ploey is door de federale regering voorgedragen als één van de twee Belgische bestuurders bij BNP Paribas Fortis. Dat meldt De Tijd. De CEO van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) zal in de raad van bestuur Emiel Van Broekhoven vervangen die dit jaar 75 jaar wordt.
AP2009

Nadat de Belgische bank Fortis over de kop was gegaan en in Franse handen was terechtgekomen, kreeg de Belgische Staat een belang in de nieuwe bank BNP Paribas Fortis. Daaraan zijn ook twee zitjes in de raad van bestuur verbonden. Die werden tot nu toe ingenomen door Emiel Van Broekhoven en Michel Tilmant. Maar omdat de eerste dit jaar 75 jaar wordt, moet hij vervangen worden.

De krant De Tijd heeft nu vernomen dat de regering-Michel Wouter De Ploey voordraagt als opvolger van Van Broekhoven. De 63-jarige Tilmant, die eerder aan het hoofd stond van ING wordt voorgedragen om zichzelf op te volgen.

Naast CEO van het ZNA is Wouter De Ploey onder andere ook voorzitter van het Museum voor Hedendaagse Kunst van Antwerpen (MuhKA). Van opleiding is hij econoom, daarna ging hij aan de slag als consultant in de financiële wereld.