Beck en James Blake op affiche van Rock Werchter

De organisatoren van Rock Werchter hebben tien namen toegevoegd aan de affiche van de komende editie: Beck, Foals, The 1975, James Blake, Lianne La Havas, Flume, Lost Frequencies, The Van Jets, Kensington en Walk Off The Earth. Daarmee is de affiche van 2016 voor zowat 75 procent samengesteld.
Copyright: Olivier Bourgi

Beck is wellicht de bekendste artiest in de lijst met nieuwe namen. De Amerikaanse zanger brak in 1993 door met de hitsingle "Loser" en zijn recentste album "Morning phase" werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste album van het jaar op het gala van de Grammy Awards.

De Belgische bands The Van Jets en Lost Frequencies en de Nederlandse rockers van Kensington staan ook op de affiche. Andere nieuwkomers zijn: Foals, The 1975, James Blake, Lianne La Havas, Flume, en Walk Off The Earth.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli.