Dodelijke brand in Ieper wellicht aangestoken

De appartementsbrand in het centrum van Ieper waarbij woensdag een dodelijk slachtoffer viel, is wellicht aangestoken. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

De brand ontstond woensdagochtend in de Stationsstraat. Een rijhuis waarin verschillende studio's ondergebracht waren, vatte vuur. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al uit het dak. Via het dak sloegen de vlammen ook over naar een buurwoning.

Een twintigtal mensen moest geëvacueerd worden. Zeven van hen werden met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht, maar waren er niet erg aan toe. Een bewoner bleef een tijd vermist. Uiteindelijk werd haar lichaam gevonden in de studio waar het vuur ontstond.

Zoekacties met onder meer een branddetectiehond wezen uit dat er geen brandversnellers gebruikt zijn. De branddeskundige van het parket gaat ervan uit dat de brand toch met opzet werd aangestoken in de locatie waar het dodelijk slachtoffer viel, maar kan nog geen uitsluitsel geven of het om een wanhoopsdaad of een ongeluk gaat. Het onderzoek is nog aan de gang.