Eagles of Death Metal annuleert rest Europese tournee

De Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal heeft de rest van zijn Europese tournee afgelast. Dat staat op de Facebookpagina van de groep. Jesse Hughes zou last hebben van een gescheurde pees in een van zijn vingers. De groep laat wel uitschijnen in de zomer te willen terugkeren.

De groep speelde op 13 november in de Parijse concertzaal Bataclan, toen daar een bloedige aanslag plaatsvond. De rest van de tournee werd daarop geschrapt. Vorige weeks hernam de band zijn Europese tournee, gisteren stond de band nog in Vorst-Nationaal (foto).

Maar opnieuw moet Eagles of Death Metal de rest van de Europese concertreis annuleren. Het gaat om acht concerten. Zanger Jesse Hughes zou last hebben van een gescheurde pees in een van zijn vingers en kan daardoor moeilijk gitaar spelen. "Hij heeft ondanks de blessure geprobeerd te spelen, maar de artsen hebben hem gezegd dat hij riskeerde die te verergeren indien hij niet meteen stopte. Hij ziet zich dus verplicht meerdere concertweken te annuleren." 

"Ik ben er het hart van in in Europa niet verder te kunnen gaan met wat een tournee van ons 'tweede leven' is geworden", zo citeert de krant de zanger. "Maar ik moet genezen zodat wij rock kunnen blijven spelen en deze zomer nog sterker naar Europa kunnen terugkeren."