Geld drugshandelaars bewaakt door krokodillen

Tijdens een onderzoek naar drugshandel in Amsterdam stuitte de politie deze week op twee levensgrote krokodillen. De reptielen bevonden zich in een ruimte waar geld werd bewaard. Ze deden daar dienst als bewakers.

Het geld lag dusdanig opgeborgen dat men eerst langs de krokodillen zou moeten, meldt de politie. De levende dieren bevinden zich nog steeds in het pand in Amsterdam, de eigenaar heeft volgens de politie ook een vergunning om de dieren te houden, Waar precies in Amsterdam de dieren zich bevinden, wil de politie niet kwijt. 

In het drugsonderzoek hield de politie elf mensen aan. Het gaat om negen mannen en twee vrouwen, van 25 tot 55 jaar. Zij worden verdacht van de handel in synthetische drugs.

In totaal heeft de politie zeven panden, zes in Amsterdam en één in Almere, doorzocht. Daarbij werden diverse kilo's synthetische drugs, 300.000 euro en enkele vuurwapens in beslag genomen. Bij een van de doorzoekingen vonden agenten een zeer grote hoeveelheid "crystal meth", dat ook bekendstaat als methamfetamine en zeer verslavend is.

De bende maakte gebruik van medeplichtigen die bij honderden adressen drugs afleverden. Er vonden ook leveringen plaats in België.