Muse schrijft festivalgeschiedenis in Glastonbury

De Britse band Muse schrijft komende zomer - een beetje - festivalgeschiedenis. Dit jaar sluit Muse de eerste festivaldag af op vrijdag 24 juni. In 2010 was de band headliner op zaterdag en in 2004 mocht de groep de derde en laatste festivaldag afsluiten. Geen enkele band deed hen dat voor.

De muzikanten van Muse hebben aangekondigd dat ze komende zomer de eerste volwaardige festivaldag van Glastonbury Festival mogen afsluiten op vrijdag 24 juni.

Daarmee is Muse de eerste band ooit die als headliner op de affiche stond van de drie festivaldagen van Glastonbury Festival.

Coldplay sluit dit jaar het festival af op zondag 26 juni. Glastonbury Festival is de Britse equivalent van Rock Werchter. Het event is steeds uitverkocht nog voor er een enkele naam op de affiche is gezet. De tickets voor de komende editie gingen begin oktober vorig jaar in een half uur de deur uit.