Pas ingeschreven vluchtelingenkinderen moeten school alweer verlaten

Het katholiek onderwijs in ons land trekt aan de alarmbel over klasjes voor vluchtelingenkinderen aan de kust. Verschillende scholen melden dat kinderen die nog maar pas op de school waren ingeschreven, eind deze maand alweer moeten vertrekken omdat ze verplaatst werden naar een ander asielcentrum.

In Oostende zouden 65 jongeren in dat geval zijn. Ook uit Nieuwpoort komen dergelijke meldingen. Volgens topman Lieven Boeve was dat niet de afspraak en is het ook een heel slechte zaak voor de kinderen.

"Dat zijn kinderen die uit een heel moeilijke situatie komen. Ze hadden zich juist wat aangepast en worden nu van de ene dag op de andere verplaatst naar een ander centrum. Dat betekent dat ze ook naar een andere school zullen moeten gaan. En dat is enorm problematisch voor de integratie", klinkt het.

Het katholiek onderwijs pleit ervoor om vluchtelingen met schoolgaande kinderen voor langere tijd in hetzelfde centrum op te vangen.