Schutter opent vuur op collega's in Kansas: 4 doden

In de Amerikaanse staat Kansas is een man lukraak beginnen te schieten op zijn collega's in een plaatselijk bedrijf. Hij doodde daarbij drie mensen en werd daarna zelf doodgeschoten door de politie. De autoriteiten sluiten terrorisme uit, maar zeggen dat "bepaalde dingen" de man tot de daad hebben gedreven.

De schietpartij gebeurde in het centraal gelegen kleine stadje Hesston. De dader was gewapend met een machinegeweer en een pistool. Hij schoot eerst op enkele mensen op straat en ging daarna het bedrijf Excel binnen, een bedrijf dat grasmaaiers maakt, en waar de schutter zelf ook werkte.

Volgens de politie viseerde hij niet specifiek enkele mensen, maar schoot lukraak zijn slachtoffers neer. Drie mensen kwamen om, 14 anderen raakten gewond. Vijf van de gewonden zijn nog steeds in kritieke toestand. Daarna kon een agent de dader doodschieten en heeft zo allicht erger voorkomen.

De dader is een 38-jarige man uit de buurt. Hij had een strafblad, voornamelijk voor inbraken. Wat zijn precieze motieven voor de schietpartij zijn, is nog niet geweten. "Maar we weten dat er bepaalde dingen zijn die de man hebben gedreven om dit te doen", aldus de politie, die verder geen extra informatie gaf.

De mensen van het getroffen bedrijf reageren gechoqueerd op het voorval. "Ik ben diep getroffen door dit vreselijke incident", aldus Paul Mullet, directeur-generaal van Excel Industries.