Vermiste Nederlanders levend en wel gevonden in Noorwegen

De dertien vermiste Nederlandse wandelaars in Noorwegen zijn levend en wel gevonden door reddingswerkers. Dat meldt de plaatselijke politie. De groep had vanmorgen een noodoproep verstuurd vanuit Grotli, ongeveer 300 kilometer ten noordwesten van Oslo. Ze zullen nu uit het berggebied geëvacueerd worden.
AFP or licensors

Vannacht en vanmorgen was 30 tot 40 centimeter sneeuw gevallen. Dat, gecombineerd met een krachtige wind, veroorzaakte lawinegevaar en bemoeilijkte de zoekactie. Ook het Rode Kruis was bij de zoektocht betrokken. Een helikopter moest vanwege de hevige sneeuwval de zoektocht staken.

Het gaat om een groep (tussen de 25 en 40 jaar oud) die al sinds 21 februari op sneeuwschoenen van berghut tot berghut aan het trekken was. De reis was georganiseerd door natuurreisbureau Nivon.