Weer miljardenverlies voor kernreactormaker Areva

Het Franse industrieconcern Areva heeft afgelopen jaar opnieuw een miljardenverlies in de boeken gezet. De fabrikant zag de resultaten krimpen door hoge reorganisatielasten en kwam onder de streep 2 miljard euro te kort. Dat is wel fors minder dan een jaar eerder, toen het nettoverlies 4,8 miljard euro bedroeg.
AFP

Areva schrijft al jaren rode cijfers en is bezig duizenden banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf heeft een overbruggingskrediet van 1,1 miljard afgesloten om dit jaar zijn rekeningen te kunnen betalen.

Extra investeringen door onder meer de Franse overheid en energiebedrijf Electricité de France (EDF), dat een deel van de activiteiten op het gebied van kernenergie overneemt, moeten de balans met in totaal 5 miljard euro versterken.