Treinverkeer van en naar Gent verloopt opnieuw normaal

De problemen aan de bovenleiding in het station Gent-Sint-Pieters zijn van de baan. Even voor 6 uur vanmorgen was de bovenleiding hersteld, zodat het spoorverkeer opnieuw normaal kan verlopen.
archieffoto

De ploegen van Infrabel werkten heel de nacht door. "Sinds vanmorgen is alles hersteld en alle sporen en perrons in Gent-Sint-Pieters zijn opnieuw ter beschikking. Alle treinen kunnen zoals normaal sporen", aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

De schade aan de bovenleiding werd gisterenmorgen vastgesteld. Een tijdje was het spoorverkeer tussen Gent en Brussel onderbroken, na zowat een uur waren drie van de zes sporen opnieuw in gebruik. Het euvel veroorzaakte de hele dag hinder. Verschillende treinen in de avondspits werden afgeschaft, omgeleid of beperkt.