Vervolg op documentaire "Making a murderer"

De makers van de documentaire reeks "Making a murderer" hebben in het Amerikaanse magazine Variety aangekondigd dat ze aan een vervolg werken van de reeks. "Het verhaal is wat ons betreft nog niet verteld", melden Laura Ricciardi en Moira Demos.

De tiendelige documentaire "Making a murderer" is een van de drukst bekeken programma's bij streamingzender Netflix. De controversiële serie vertelt het verhaal van Steven Avery.

Avery zat 18 jaar in de cel nadat hij onterecht schuldig was bevonden aan een verkrachting. Later kwam hij vrij nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij niks met de zaak had te maken. Twee jaar na zijn vrijlating belandde hij opnieuw in de gevangenis, deze keer op beschuldiging van moord.

In "Making a murderer" tonen de documentairemakers aan dat er fouten en slordigheden in het proces tegen Avery zijn geslopen.

De documentairemakers Laura Ricciardi en Moira Demos hebben al gesprekken met Avery en zijn advocaten opgenomen voor het vervolg op de eerste reeks.