"Belgica" beleeft Belgische première in Gent

De film "Belgica" is in Gent in Belgische première gegaan. De cast en heel wat bekende Vlamingen hebben zondagnamiddag de feestelijkheden in Kinepolis Gent bijgewoond. De film werd in negen zalen van het bioscoopcomplex vertoond.
James Arthur Photography

De nieuwe film van Felix van Groeningen heeft in Gent zijn Belgische première beleefd. De film werd in negen zalen van Kinepolis Gent vertoond. Na de vertoning verzamelden de bezoekers op de Vlasmarkt bij café Charlatan voor een afterparty.

Felix van Groeningen en Arne Sierens schreven het scenario van "Belgica". De film vertelt het verhaal van de broers Frank en Jo, die elkaar terugvinden in Jo's bruine kroeg. Binnen de kortste keren wordt de Belgica de hotspot van het nachtleven.

Voor de gelegenheid werd café Charlatan omgedoopt tot Belgica. Het café werd in 1988 geopend door de vader van Van Groeningen.
De hele maand maart treden in café Charlatan de bands op die door Stephen en David Dewaele werden samengesteld voor de soundtrack van de film.

"Belgica"is vanaf woensdag 2 maart te zien in de Belgische filmzalen. De wereldpremière van "Belgica" dateert van een maand geleden op het Sundance Festival in Utah. De film werd er goed onthaald en Van Groeningen kaapte er de regieprijs weg.

James Arthur Photography