"Dringende werken nodig aan 41 Waalse bruggen"

In Wallonië hebben 41 bruggen een dringende interventie nodig. Dat heeft Waals viceminister-president Maxime Prévot (CDH) gezegd op RTL-TVi na vragen over het dossier van de sluiting van de Brusselse tunnels. Ondanks de dringende nood aan herstellingen, is een sluiting van de infrastructuur niet aan de orde, voegde hij er nog aan toe.

Wallonië telt zowat 5.000 bruggen, waarvan er 41 "prioritaire" herstellingen nodig hebben. In 16 gevallen zijn de herstellingen dringend nodig. Aan een tiental van deze bruggen wordt momenteel reeds gewerkt, zoals het viaduct van Herstal of op de ring rond Charleroi, verduidelijkt het kabinet van de minister van Openbare Werken.

Aan de 16 meest dringende dossiers hangt een prijskaartje 46 miljoen euro, dat betaald zal worden uit de enveloppe van 640 miljoen euro voor het infrastructuurplan dat de Waalse regering in januari goedkeurde.