Algerijn met Brussels adres opgepakt voor aanslagen Parijs

In Algerije is een man opgepakt die gelinkt wordt aan de aanslagen in Parijs. Dat melden de Algerijnse autoriteiten. Het gaat om een Algerijn die zijn adres had in Sint-Gillis, in Brussel.

Volgens lokale media zou de opgepakte man enkele kopstukken uit het onderzoek kennen, onder wie Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke bedenker van de aanslagen in Parijs. In 2014 zou de man zijn adres in ons land gevestigd hebben, in de Brusselse gemeente Sint-Gillis.

De man zou zichzelf bij de ordediensten in Algerije hebben aangegeven. Hij zit voorlopig opgesloten in Akbou, op zo'n 250 kilometer ten oosten van Algiers. Hij is aangehouden "voor zijn mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten en zijn eventuele deelname aan een (actieve) terreurgroep in het buitenland".

Mogelijk komt er een Franse rogatoire commissie om de verdachte te ondervragen.