Asbestgevaar in Klinge door uitslaande schuurbrand

De politie vraagt aan de inwoners van de Klinge, in de grensstreek van Nederland en ons land, om ramen en deuren gesloten te houden. Net over de grens staat een schuur in brand staat, waarbij mogelijk asbest zou kunnen vrijkomen.

De brandweer rukte voor de uitslaande brand uit met onder meer een hoogtewerker en twee waterwagens. De brand zou volgens "Hulpverlening & Veiligheid in Zeeland" onder controle zijn, maar omdat er mogelijk asbest zou kunnen vrijkomen, wordt omwonenden gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. 

"Maar dit is louter preventief", benadrukt commissaris Luk De Witte. "Het gaat enkel om een voorzorgsmaatregel omdat men bij een brand nooit weet welke stoffen kunnen vrijkomen. Het gaat hier om een schuur waar veel golfplaten op liggen, waardoor we extra voorzichtig zijn."