Gewonden bij vechtpartij met leden Ku Klux Klan

Op een meeting van de racistische Ku Klux Klan (KKK) in Anaheim bij Los Angeles is het zaterdag tot rellen gekomen met tegenbetogers. Vier mensen kregen messteken, een van hen is er erg aan toe. Dertien mensen zijn opgepakt.
AFP or licensors

Het geweld brak uit bij een bijeenkomst van de KKK in een parkje in Anaheim. Een groep tegenbetogers was er al urenlang aan het manifesteren. Toen zes leden van de KKK arriveerden, begonnen de tegenbetogers klappen uit te delen. Getuigen probeerden de vechtersbazen nog uit elkaar te houden; maar het geweld escaleerde snel.

Een van de betogers kreeg een messteek en er ontstonden nog meer vechtpartijen. Vier mensen raakten gewond, van wie een er volgens de hulpdiensten erg aan toe is. Dertien mensen zijn opgepakt, zowel leden van de KKK als tegenbetogers.

De Ku Klux Klan is een van de oudste en meest beruchte racistische groeperingen in de Verenigde Staten. Ze richt zich niet alleen tegen Afro-Amerikanen, maar ook tegen Joden, katholieken en immigranten.