Man overleden bij woningbrand in As

Er is zaterdagnacht een man om het leven gekomen bij een woningbrand in de Heiderveldstraat in As, zo bevestigt de brandweer van Genk. Het gaat om een persoon van middelbare leeftijd. De precieze omstandigheden van de brand worden nog onderzocht.

De brandweer kreeg iets na 1 uur zaterdagnacht een oproep van de buurvrouw. Toen ze ter plaatse kwamen, stond een deel van de woning al in lichterlaaie.

Het duurde enkele uren voor men het vuur de baas kon -het dak stortte deels in- en men de bewoner aantrof. Die bleek overleden. Het labo en een wetsdokter kwamen zondagochtend ter plaatse om de nodige onderzoeken te doen.

Het is al het tweede dodelijke slachtoffer in een brand dit weekend. Vrijdagnacht verloor een vrouw het leven bij een woningbrand in Meise. Sinds begin dit jaar kwamen er al 21 mensen om bij woningbranden, berekende Het Nieuwsblad.