Oscarbeeldjes zitten in subtiel nieuw kleedje

De Oscarbeeldjes die vannacht worden uitgereikt zitten in een subtiel nieuw kleedje. Ze lijken op het eerste zicht op de beeldjes die vorig jaar en de jaren daarvoor zijn uitgereikt, toch zijn er enkele verschillen.

The Academy is dit jaar veranderd van fabrikant voor de iconische Oscarbeeldjes. Vrij uitzonderlijk, in de 88 jaar dat de Oscars worden uitgereikt, is dat nog maar 3 keer gebeurd. De nieuwe fabrikant heeft het model met een 3D-printer gemaakt. De Oscars die de laatste jaren werden uitgereikt hadden iets vagere gelaatstrekken, die zijn vanaf dit jaar opnieuw wat meer uitgesproken.

Het beeldje is opnieuw gegoten in brons met een dun laagje goud over, net zoals in de beginjaren. De laatste decennia werd een legering gebruikt voor het beeldje. De beelden worden volledig met de hand gemaakt. De productietijd voor de 50 beeldjes is drie volle maanden.

Het beeldje -ook wel "The Academy Award of Merit" genoemd- stelt een ridder met zwaard voor die staat op een stukje film pellicule met daarin 5 spaken die verwijzen naar de vijf takken in de filmindustrie: acteurs, regisseurs, schrijvers, producenten en technici. Het beeldje is 34,3 centimeter hoog en weeg 3,85 kilogram.