Rukwinden, sneeuw en regen teisteren Italië

Heel Italië wordt vandaag getroffen door noodweer. Dat melden de Italiaanse weervoorspellers. Volgens lokale media zijn er twee doden gevallen.
Voetbalsteward beschermt zich tegen regen tijdens Juventus-Inter Milaan.

In Calabrië, in het zuiden, is een man omgekomen toen er een omgewaaide boom op zijn auto terechtkwam. In de buurt van Verona, meer in het noorden, is een man door een aardverschuiving in een rivier terechtgekomen, waar hij is verdronken.

Nog in Noord-Italië is een trein ontspoord door een grondverschuiving. Alle inzittenden van de trein zijn gezond en wel.

De weervoorspellers waarschuwen dat het noodweer nog even aanhoudt. Aan de kust van Ligurië, in het noordwesten, wordt gewaarschuwd voor modderstromen en overstromingen. In het centrum en het zuiden van het land zijn er felle rukwinden, ook in de hoofdstad Rome. In de Alpen zijn er pakken sneeuw gevallen en Venetië dreigt deels onder water te lopen.