"Aardbeving" in Antwerpen door werken aan Scheldekaaien

De buurt van het Antwerpse Zuid werd gisteravond opgeschrikt door wat een aardbeving leek. Maar de trillingen die gevoeld werden, werden veroorzaakt door explosies bij werken aan de Scheldekaaien. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat weten dat hij bedenkingen heeft bij de uitvoering van en de communicatie over de werkzaamheden.

De ondergrondse werkzaamheden waren aangekondigd en ook de hulpdiensten waren op de hoogte, maar volgens de brandweer was de impact groter en tot verder voelbaar dan verwacht. Brandweer en politie moesten op sociale media dan ook heel wat geschrokken omwonenden geruststellen.

"Dit zijn belangrijke werken voor onze stad; er zou goede informatie voorhanden moeten zijn", reageert De Wever. "Wij zullen hier een antwoord op vragen bij de betrokken diensten."

De Scheldekaaien ondergaan momenteel een grondige renovatie. Gisteren had de aannemer, THV Scheldekaaien, gepland om met explosieven de huidige instabiele oude kaaimuur af te breken. Er was een veiligheidsperimeter ingesteld en een deel van de rijweg was afgesloten, maar dat de trillingen over het hele Zuid voelbaar zouden zijn, was kennelijk niet ingecalculeerd.