"Alles werd me even te veel, dus moest ik weg"

Zakenman Michel Van den Brande, bekend van het VIER-programma "The sky is the limit" heeft in Het Nieuwsblad tekst en uitleg gegeven over zijn dagenlange verdwijning. Van den Brande verdween vorige week met de noorderzon. Problemen op zakelijk en amoureus vlak lagen aan de oorzaak van die vlucht.

"Ik heb rondgezworven in Nederland, in mijn auto. Ik heb in totaal 1.800 kilometer afgelegd. Heel Holland heb ik gezien. De hele weg heb ik over kleine binnenweggetjes gereden. Ik wilde de autosnelwegen vermijden", vertelt hij in de krant.

Naar de reden van zijn verdwijning was het tot nu toe raden. Een samenloop van omstandigheden deed Van den Brande besluiten om even weg te vluchten. Zijn relatie was op de klippen gelopen en ook in zijn bedrijf liep niet alles op wieltjes. "Dinsdag was het me allemaal te veel geworden. Er waren die dag op een vergadering problemen opgedoken bij Kontrimo, mijn bedrijf. Kontrimo is gezond, maar als ondernemer voel je je soms uitgezogen door de staat. Ik trek me zo veel dingen aan."

Van den Brande vertrok daarop, zonder bagage en zonder echt plan. Al kwam hij na enkele dagen op het punt dat hij zichzelf iets wilde aandoen. "Vrijdagavond leek het fout te lopen in een hotelkamer in Groningen." Maar een dag later meldde de zakenman zich toch in goede gezondheid bij de politie. "Toen ik 's anderendaags wakker werd, voelde ik me opgelucht. Ik besefte dat ik verder kon."

Zit u zelf met vragen rond zelfdoding, neem dan contact op met de zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813, of met Tele-Onthaal, op het nummer 106.