Ennio Morricone geeft openluchtconcert in Gent

Componist en kersvers Oscarwinnaar Ennio Morricone geeft op 25 juni een exclusief concert in ons land. Hij zal tijdens het tweede luik van zijn wereldtournee te zien zijn op het Sint-Pietersplein in Gent. Het openluchtconcert wordt zijn enige optreden in de Benelux.

Morricone is op zijn 87e aan een indrukwekkend jaar bezig. Hij won onder meer een Golden Globe, BAFTA en afgelopen nacht nog een Oscar voor de soundtrack bij de film "The hateful eight". Vorige week stond hij nog op het podium in het Sportpaleis.

Deze zomer kiest de Italiaanse componist tijdens het tweede luik van zijn wereldtournee enkele speciale openluchtlocaties uit. Voor de Benelux viel zijn oog op Gent. Morricone zal tegen de achtergrond van de Sint-Pietersabdij een best-of uit zijn carrière brengen, samen met een 200-koppig symfonisch orkest en een polyfonisch koor.

Het Sint-Pietersplein deed de voorbije jaren al dienst als decor voor verschillende concerten, van onder meer Leonard Cohen en Prince.

De ticketverkoop voor het concert van Morricone start op vrijdag 4 maart om 10 uur. Meer info vind je op een speciale website. De organisatie benadrukt dat de tickets enkel te koop zijn via de officiële website Ticketmaster.be en FNAC.