Franse agenten laten zich vangen aan de schrikkeldag

In de Franse stad Nice hebben agenten vandaag een boete uitgeschreven voor iemand die zijn auto verkeerd had geparkeerd. Niets nieuws onder de Zuid-Franse zon: de bestuurder zou daarvoor 35 euro hebben moeten neertellen. Ware het niet dat de boete werd uitgeschreven op 1 maart...

Parkeren in dubbele file: vooral in de steden van Zuid-Europa lijkt het een echte plaag en bezondigen heel wat bestuurders er zich aan. Ook vandaag was het weer prijs, deze keer in hartje Nice.

Om 11.48 uur stelden agenten vast dat een man zijn auto op die manier verkeerd had geparkeerd. Ze plaatsen een bonnetje achter de ruitenwissers: forfaitaire boete van 35 euro. Alleen: vandaag zeggen en schrijven we 29 februari, en niet 1 maart zoals de agenten per abuis dachten.

"Het is de eerste keer dat ik zo'n geval hoor. Wellicht zal deze boete nu geklasseerd worden zonder gevolg", zegt politiechef Jean-Michel Truglio aan de krant Nice Matin.

Hoe dan ook heeft de betrokken bestuurder geluk gehad: het merendeel van de boetes in Nice wordt tegenwoordig elektronisch uitgeschreven. En in het andere geval moet je dan nog een verstrooide agent tegenkomen. Maar het kan kennelijk geen kwaad om toch eens de datum op de boetes van vandaag onder de loep te nemen.

lees ook