Fusiegroep wordt "Koninklijke Ahold Delhaize"

"Koninklijke Ahold Delhaize". Dat wordt de statutaire naam van de groep die naar verwachting midden dit jaar zal ontstaan na de fusie van het Nederlandse Ahold (Albert Heijn) en het Belgische Delhaize. "Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden (Willem-Alexander dus, red.) heeft ingestemd met het verzoek van Ahold om het predicaat "Koninklijke" te voeren na de fusie", zo meldt de Nederlandse groep.

Ahold behoudt dus ook na de fusie het predicaat "Koninklijke" dat het sinds 1987 mag voeren. Het kreeg de titel naar aanleiding van het eeuwfeest van het bedrijf.

Ahold en Delhaize maakten op 24 juni vorig jaar bekend dat zij als één, in Nederland gevestigd bedrijf, voortgaan. Daardoor ontstaat een supermarktreus met ruim 6.500 winkels en meer dan 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten.

Beide groepen roepen op 14 maart hun aandeelhouders bijeen om goedkeuring te vragen voor de fusie. Die zou midden dit jaar afgerond moeten kunnen worden, zo herhaalt Ahold.