Krant van West-Vlaanderen strijkt neer in Gent

Uit een onderzoek is gebleken dat een op de tien inwoners van Gent West-Vlaamse roots heeft. De Krant van West-Vlaanderen slaat er een week zijn tenten op. "We gaan een week lang reportages maken van West-Vlamingen die in Gent wonen, werken, leven of studeren", meldt Lieven Mathys van de Krant van West-Vlaanderen.

De Krant van West-Vlaanderen heeft vier journalisten naar Gent gestuurd om er een week lang een pop-up-redactie te bestieren. De journalisten gaan reportages, interviews en videomontages maken over de West-Vlamingen die in Gent leven.

De aanleiding voor het initiatief is de publicatie van een onderzoek, waaruit blijkt dat een op de tien inwoners van Gent West-Vlaamse roots heeft.

VRT-journaliste Sabine Vandeputte bracht een bezoek aan de redactie van Krant van West-Vlaanderen. Een West-Vlaming vinden in Gent bleek geen moeilijke taak te zijn.