Mexico gaat vuilnisbelt onderzoeken in zaak van verdwenen studenten

In Mexico wordt een nieuw onderzoek geopend naar de verdwijning van 43 studenten in september 2014. Het onderzoek richt zich op de vuilnisbelt waar de jongeren zouden zijn verbrand. Experts hadden die hypothese eerder al in twijfel getrokken.

Aan het nieuwe onderzoek zullen onder meer leden van de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie deelnemen. Zij waren de eersten om de theorie rond de brand op de vuilnisbelt in twijfel te trekken. Het zou onmogelijk zijn om zoveel lijken in zo'n korte tijd te verbranden. In die theorie werden ze onlangs bijgestaan door Argentijnse onderzoekers.

Op 26 september 2014 werden in de Mexicaanse stad Iguala 43 studenten door politieagenten ontvoerd en overgeleverd aan een criminele bende. Leden van die bende hebben al toegegeven dat ze de studenten hebben gedood en hun lichamen hebben verbrand. De nabestaanden vinden die versie ongeloofwaardig.