Nachtelijke onderhoudswerken in Kennedy- en Rupeltunnel van 7 tot 11 maart

Tussen maandag 7 en vrijdag 11 maart zullen 's nachts onderhoudswerken plaatsvinden in de Antwerpse Kennedytunnel (R1) en in de Rupeltunnel (A12) in Boom. Dat kondigt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan.
Archieffoto

AWV zal de werken 's nachts uitvoeren om de verkeershinder tot een minimum te beperken. Ook zal het hoogstens één tunnelkoker per nacht afsluiten.

De tunnelkoker van de Kennedytunnel richting Gent sluit in de nacht van 7 op 8 maart, de volgende nacht sluit de koker richting Antwerpen. Telkens is de tunnelkoker afgesloten tussen negen uur 's avonds en half vijf 's morgens. Het verkeer wordt omgeleid via de andere koker. Ook de nabijgelegen oprit Linkeroever richting Nederland wordt gesloten.

De koker richting Antwerpen van de Rupeltunnel wordt gesloten in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 maart, de volgende nacht is de andere richting aan de beurt. Deze werken vinden plaats tussen acht uur 's avonds en vijf uur 's morgens. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.

Het AWV voert kleine onderhoudswerken uit, zoals het schoonmaken van de muren en het controleren van de verlichting.