Studenten gaan 700 asielzoekers vaccineren in Houthalen-Helchteren

Gedurende zes zaterdagen zullen 42 studenten verpleegkunde van de hogeschool UCLL zo'n 700 vluchtelingen in het asielcentrum van Houthalen-Helchteren vaccineren. De studenten doen er niet alleen beroepsmatige praktijkervaring op. Ze leren ook vanop de eerste rij iets bij over de vluchtelingencrisis en het omgaan met diversiteit.
Archieffoto

Het zijn de derdejaarsstudenten verpleegkunde van hogeschool UCLL in Genk die op verzoek van het vluchtelingenopvangcentrum van Houthalen-Helchteren een handje toesteken bij het vaccineren van de asielzoekers. De grootschalige vaccinatiecampagne neemt zes zaterdagen in beslag. Tot dusver hebben 42 UCLL-studenten zich kandidaat gesteld om zo'n 700 vluchtelingen te vaccineren.

De hogeschool moedigt de studenten aan om deel te nemen zodat ze een beter zicht krijgen op de vluchtelingenproblematiek. "Op deze manier worden onze laatstejaarsstudenten geconfronteerd met de vluchtelingencrisis. Het is een ervaring die hen breder doet kijken, om zo ook de diversiteit in onze samenleving een meer visueel karakter te geven", zegt Jan Jacobs, lector aan de UCLL.

De studenten zelf zijn enthousiast. "Het zal voor ons sowieso een leerrijke ervaring zijn", zegt derdejaarsstudent Johan Robijns. "Het is een kans om ons onder te dompelen in de diversiteit van onze gemeenschap."

De studenten van hogeschool UCLL zetten zich ook op andere vlakken in voor de vluchtelingen. Zo engageren 240 studenten van de lerarenopleiding zich om de opvangcentra in Houthalen, Heusden-Zolder, Overpelt, Lanaken en Sint-Truiden te ondersteunen bij de opvang van kinderen van vluchtelingen.