Twee Limburgers opgepakt voor grote diefstal van militair materiaal

De lokale politie MidLim heeft vrijdagavond twee mannen uit Lummen en Lommel gearresteerd voor de diefstal van een grote hoeveelheid militaire materialen. De twee werden gespot vlak bij een militair domein van FN Herstal. Een van de verdachten is intussen ook aangehouden.
Archieffoto

De politie kreeg vrijdagavond melding van een verdacht voertuig  in Zutendaal. Bij controle was er niemand in de bestelwagen aanwezig.

Wegens het verdachte tijdstip en dito locatie, een onverlichte, doodlopende bosweg vlak bij het militaire domein van FN Herstal, besloot de politie om de bestelwagen vanop een afstand in het oog te houden.

Enkele uren later zagen de politiemensen toch beweging. Het voertuig reed richting Wiemesmeer (Zutendaal). Even verderop hield de politie het voertuig tegen.

In de laadruimte vonden de agenten metalen kisten voor de opslag van munitie, twee kruiwagens, militaire kleding en bivakmutsen. De twee inzittenden uit Lummen en Lommel droegen zelf ook militaire kleding.

Obus en wapens

De twee mannen werden in de boeien geslagen en voor ondervraging overgebracht naar het politiekantoor in Genk.

Bij een huiszoeking op het adres van de man in Lummen vond de politie een grote hoeveelheid militair materiaal, zoals munitiekisten, verschillende soorten munitie, traangas en de kop van een obus.

De ontmijningsdienst van het leger Dovo maakte de obus onschadelijk. Er werden ook vijftien wapens, waarvan een deel zonder vergunning, ontdekt. In de woning in Lommel lag een aantal patronen.

De politie MidLim doet verder onderzoek om de herkomst van de aangetroffen materialen te achterhalen. De 40-jarige man uit Lummen werd intussen door de onderzoeksrechter aangehouden, de 33-jarige man uit Lommel is voorwaardelijk vrij.